ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Донецьку створили громадський рух «Донбас без цензури»

18.08.2011, 00:42
У Донецьку громадські організації та журналісти створили рух «Донбас без цензури». Заснувати таку ініціативу вирішили під час конференції «Перешкоди професійній діяльності журналістів на Донбасі», в якій взяли участь представники місцевих ЗМІ, громадських організацій та діячі культури і науки, пише Телекритика з посиланням на donbass.ua.

Як повідомили організатори, учасники обговорили стан свободи слова в Донбасі, а саме: спроби чинити тиск та безпідставні перевірки податковими органами незалежних ЗМІ; спроби втручання в редакційну політику; систематичне ігнорування державними органами влади та органами місцевого самоврядування Донбасу інформаційних запитів; обмежений доступ вільних ЗМІ до прес-конференцій глав Луганської та Донецької облдержадміністрації і в окремих органах місцевого самоврядування через непрозорі і вибіркові механізми акредитації журналістів.

Ініціаторами створення руху стали ГО «Агентство демократичного розвитку Донбасу», Луганська обласна організація «Опора», ГО «Інститут розвитку і соціальних ініціатив», Луганська обласна організація «Громадянська платформа», ГО «Інститут Адвокасі», ГО «Громадська служба правової допомоги , ВАГО «Громадський Парламент». До «Донбасу без цензури» вже приєдналися представники громадськості та місцевих ЗМІ.

Першими кроками руху стало звернення до президента України Віктора Януковича щодо ситуації, яка склалася зі свободою слова в Донбасі, та організований збір підписів під петицією «За Донбас без цензури».

 
Liked the article?
Help us be even more cool!