ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У червні "Комсомольская правда в Украине" - лідер з порушень журналістських стандартів

09.07.2012, 03:22

У червні в загальнонаціональних виданнях найчастіше порушувались стандарти повноти представлених фактів та балансу думок. З можливих 6-ти балів вони отримали 4,75. Про це йдеться у звіті моніторингу дотримання журналістських стандартів в українських ЗМІ за червень 2012 р., проведеного Інститутом масової інформації.

Найнижчу оцінку у червні отримала газета «Комсомольская правда в Украине». Близько 62% матеріалів у виданні є неповними або є порушений баланс думок. Найкращі показники черговий раз має журнал «Корреспондент».

Псують показники видань, в першу чергу, велика кількість матеріалів з ознаками політичної замовності. Найвищий рівень політичних «заказух», що марковані рубриками, прирівняними редакцією до рекламних, залишається в газеті «Сегодня».

Часто у ЗМІ політична реклама подається без відповідного рекламного маркування. Наприклад, у №104 газети «Факты» від 14.06.12 стаття «Больше шансов победить в мажоритарном округе у кандидата, уже хорошо известного и давно работающего на этом месте» розміщена не маркованою, а в газеті «Сегодня» практично ідентичний матеріал надруковано на правах реклами. У газеті «Комсомольськая правда в Украине» у матеріалі від 14 червня «Зарплата 1000 евро и пенсия в 500 евро - реально в Украине» порушені 5 з 6 журналістських стандартів. Такий матеріал експерти ІМІ кваліфікують як агітку Наталії Королевської.

Такого висновку дійшли експерти ІМІ в результаті моніторингу новинних веб-сайтів, який проводився з 4 по 10 червня 2012 року.

Нагадаємо, Інститут маcової інформації щомісяця проводить моніторинг дотримання журналістських стандартів у шести загальнонаціональних виданнях: «Факты», «Комсомольская правда в Украине», «Сегодня», «Корреспондент», «Коментарі» та «Український тиждень».

Liked the article?
Help us be even more cool!