ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бурунді заборонили мовлення "Голосу Америки" та ВВС

31.03.2019, 11:52
Фото – AFP/golos-ameriki.ru

Влада Бурунді запровадила заборону на мовлення міжнародних медіаорганізацій “Голос Америки” і ВВС, повідомляє Голос Америки.

Ця заборона також поширюється на журналістів: вони позбавлені права співпрацювати з “Голосом Америки” і ВВС.

Директор “Голосу Америки” Аманда Беннет заявила: “Ми стурбовані тим, що журналістам у Бурунді нині заборонено вступати в контакт із “Голосом Америки”, і впевнені, що погрози, які тривають на адресу наших журналістів, погіршують ситуацію зі свободою слова в цій країні”.

ВВС також засудила рішення Бурунді, назвавши його “серйозним ударом по свободі слова”.

У травні 2018 року влада Бурунді напередодні проведення референдуму про нову конституцію заморозила мовлення “Голосу Америки” і ВВС на шість місяців.

Дослідник правозахисної організації Amnesty International Рейчел Ніколсон, вважає, що заборона на мовлення ВВС може бути обумовлена тим, що британська мовна корпорація випустила в ефір програму, в якій розповідалося про дії спецслужб Бурунді, що використовують секретні в'язниці для боротьби з дисидентами. У свою чергу "Голос Америки" надав роботу одному з опозиційних бурундійських журналістів.

У телефонному інтерв'ю “Голосу Америки” радник президента Бурунді Віллі Ньямітве заявив, що заборона була запроваджена через те, що “Голос Америки” і ВВС поширювали “брехливу інформацію” про Бурунді.

У рейтингу свободи преси 2018 року, який щорічно публікує організація “Репортери без кордонів”, Бурунді посіла 159-те місце зі 180 обстежених держав.

Liked the article?
Help us be even more cool!