ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Будапешті мітингувальники пікетували держтелеканал з вимогою незалежних ЗМІ

18.12.2018, 12:10
Ajnj - Reuters / Bernadett Szabo

В Угорщині ввечері 17 грудня близько двох тисяч громадян протестували біля будівлі державного телеканалу, вимагаючи незалежності громадських ЗМІ та судів. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Демонстрація стала останньою із серії акцій протесту, що об’єднують розділену угорську опозицію, яка виступає проти уряду Віктора Орбана.

Як пише видання, протестувальники кричали “Брудний Фідес!”, маючи на увазі керівну партію Орбана. Вони тримали в руках банери, зокрема із написом “Телебачення втратило свій характер громадського”, заявляючи, що воно стало рупором уряду.

Акцію протесту охороняли сотні екіпірованих поліцейських.

Раніше, 17 грудня, охоронці вигнали з будівлі телеканалу двох опозиційних депутатів, які спробували проникнути в студію, щоб зачитати “петицію проти авторитарного режиму” Орбана.

Речник керівної партії “Фідес” розкритикував парламентарів за те, що вони пішли в будівлю телеканалу, заявляючи, що депутати зловживають своїми парламентськими повноваженнями, намагаючись “втрутитися в редакційні процеси”.

Протест 17 грудня відбувся наступного дня після того, як близько 10 тисяч людей мітингували в Будапешті проти нових змін у трудовому кодексі, які критики називають “рабськими”.

Liked the article?
Help us be even more cool!