ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бразилії почався суд над журналістом, щодо якого подали 59 позовів про наклеп

22.02.2019, 16:34
Фото - rsf.org

У Бразилії судять журналіста-розслідувача Уелінгтона Маседо, щодо якого подали 59 позовів про наклеп. “Репортери без кордонів” (RSF) засуджують владу Бразилії за переслідування. Про це повідомляється на сайті організації.

19 лютого він постав перед судом через звинувачення у наклепі у зв’язку з його журналістським розслідуванням шахрайської системи оцінювання у державних закладах освіти у штаті Сеара. Серія матеріалів під назвою “Виховання зла” (“Educação do Mal”) вийшла друком з серпня до вересня 2018 року. Позови подали директори муніципальних шкіл регіону. Маседо викрив шахрайські методи у системі оцінювання знань у державних шкільних закладах.

Як зазначають Репортери, кількість та одночасність позовів наводить на думку, що йдеться про переслідування журналіста з боку місцевої влади, один-єдиний адвокат позивачів є водночас юридичним радником департаменту освіти муніципалітету. Кожний позов супроводжується вимогою компенсації моральної шкоди у розмірі 38 тисяч бразильських реалів (еквівалент 8 985 євро), загальна сума відшкодування складає понад 2 251 440 бразильських реалів (еквівалент 530 тисяч євро).

“Репортери без кордонів засуджують переслідування владою Собраля журналіста Уелінгтона Маседо. Узгодженість судових позовів і абсолютно диспропорційна сума відшкодування збитків примушує думати, що йдеться про справжню кампанію залякування та спробу дестабілізувати журналіста, аби примусити його замовчати. Це є серйозним порушенням свободи поширювати інформацію щодо теми, яка має вкрай важливе суспільне значення”, - сказав директор бюро Латинської Америки “Репортерів без кордонів” Еммануель Коломб’є.

Liked the article?
Help us be even more cool!