ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Болгарії проросійська партія адресувала Радіо Свобода відео з кадрами "розстрілу" зі "Слуги народу"

23.05.2019, 16:00
Фото – radiosvoboda.org

Проросійська болгарська партія “Вазраждане” (“Відродження”) за кілька днів до виборів у Європарламент поширила у Facebook відео тривалістю 10 секунд із кадрами з українського телесеріалу “Слуга народу”, на яких актор Володимир Зеленський (нині Президент України) розстрілює депутатів парламенту, повідомляє Радіо Свобода.

Наприкінці відео з’являється напис: “Відродження” – лише ми можемо”.

Голова партії “Вазраждане” Костадін Костадінов заявив болгарській службі Радіо Свобода, що відео “націлене на такі медіа, як ваше”.

“За допомогою цього відео ми кажемо, що в Болгарії є засоби інформації, подібні до Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, які працюють на знищення болгарської держави”, – сказав Костадінов.

На відеозапис виникли скарги, оскільки український серіал у Болгарії ніколи не транслювався, і кадри розстрілу парламенту вразили багатьох глядачів.

Центральна виборча комісія Болгарії заявила, що не може нічого зробити, оскільки агітаційні кампанії у Facebook не регулюються законодавчо. Деякі експерти з правових питань, опитані Радіо Свобода, заявили, що заклик до насильства порушує Кримінальний кодекс Болгарії.

Як пише видання, “Вазраждане” є відверто проросійською партією, яка закликає Болгарію вийти з Європейського Союзу і НАТО.

Вибори до Європарламенту в країнах ЄС відбуваються 23–26 травня. У Болгарії голосування заплановане на 26 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!