ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі затримали голореда інформагентства "БелаПАН"

09.08.2018, 13:30
Фото - БелаПАН, Сергій Балай

У Мінську затримали головного редактора інформаційної компанії "БелаПАН" Ірину Левшину у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства "БелТА". Інформацію про затримання Левшиної підтвердив Слідчий комітет Білорусі, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на "БелаПАН".

У Слідчому комітеті зазначили, що журналістка затримана "у кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації державного інформагентства БелТА".

"З нею проводяться слідчі дії", - заявив начальник відділу інформації і зв'язку з громадськістю центрального апарату СК Сергій Кабаковіч.

Зв'язок з Левшиною зник вранці 9 серпня. Вона не прийшла на роботу в звичний час, її мобільний телефон відключений. Її донька виявила у квартирі Левшиної сліди обшуку і розкритий системний блок комп'ютера.

Нагадаємо, 7 та 8 серпня у Білорусі проводились обшуки та затримання журналістів низки незалежних медіа.

7 серпня в рамках кримінальної справи була затримана міжнародний оглядач "БелаПАН" Тетяна Коровенкова і чотири співробітники видання TUT.BY. За даними Слідчого комітету, їх було затримано у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства "БелТА".

8 серпня в центральний апарат слідчого комітету затримали трьох журналістів Realt.by Ігоря Хмара, Марію Сороку, Олену Масловський і головного редактора Владислава Кулецькій. З офісу компанії слідчі вивезли комп’ютери і ноутбуки.

Також 8 серпня затримали журналістів Олексія Жукова і Павлюка Биковського, яким пізніше дали статус підозрюваних у справі про “незаконний доступ” до платної підписки інформаційного агентства БелТА. Биковського і Жукова затримали на три доби.

8 серпня увечері слідчий комітет Білорусі відпустив після допиту журналістів порталу Realt.by Ігора Хмару, Марію Сороку, Олену Масловську і Владислава Кулецького, яких затримали зранку того ж дня

Слідчий комітет Білорусі розслідує кримінальну справу за статтею про “несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації”.

Підставою до порушення справи стала заява державного інформаційного агентства “БєлТА” про збої під час здійснення доступу до інформації для передплатників, які надавалися “БєлТА”. За версією слідства, затримані журналісти мали “неправомірний доступ” до стрічки новин “БєлТА” протягом останніх двох років, що склало понад 15 тисяч несанкціонованих підключень.

Liked the article?
Help us be even more cool!