ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі почався суд проти головреда порталу tut.by

12.02.2019, 11:31
Фото - Дмитро Брушко, TUT.BY

У суді Заводського району Мінська (Білорусь) сьогодні почався кримінальний процес проти головного редактора порталу tut.by Марини Золотової, яка залишається єдиною обвинуваченою в “справі БелТА”, повідомляє Радіо Свобода.

За версією слідства, вона припустилася “злочинної бездіяльності” як керівник сайту.

Слідчі стверджують, що з 4 січня 2017 року до 23 липня 2018 року співробітники порталу tut.by незаконно користувалися паролями до платної підписки агентства “БелТА”.

Марина Золотова як керівник tut.by повідомила суду, що провину не визнає. “Я вважаю, що в моїх діях немає складу злочину”, – сказала вона.

Нагадаємо, “справа БелТА” почалася 7 серпня 2018 року з обшуків у редакціях порталу tut.by i БелаПАН, а також у квартирах деяких редакторів і журналістів видань.

Того ж дня були затримані головний редактор tut.by Марина Золотова, редактори порталу Анна Колтигіна, Галина Власик і Анна Ермаченок, головний редактор БелаПАН Ірина Левшина і міжнародний оглядач цього інформагентства Тетяна Коровенкова. Крім того, правоохоронці також затримали кореспондента радіостанції “Німецька хвиля” Павлюка Биковського і редактора інтернет-сайту газети “Білоруси і ринок” Олексія Жукова.

Усіх затриманих журналістів і редакторів згодом відпустили після низки допитів у слідчому комітеті.

Загальна причина затримання журналістів – несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації. Більшість із них підозрювали в тому, що вони користувалися доступом до інформації державного інформаційного агентства "БелТА", не придбавши доступу до платного контенту, а отримали пароль іншим шляхом.

Liked the article?
Help us be even more cool!