ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Берліні жінкам дають знижку 21% на проїзд у транспорті, щоб привернути увагу до нерівної оплати праці

14.03.2019, 13:09
Фото - Sean Gallup via Getty Images / politico.eu

Берлінський транспортний оператор BVG надасть жінкам знижку 21% на проїзд у громадському транспорті.

Ця ініціатива має привернути увагу до нерівної оплати праці жінок та чоловіків: у середньому німкені заробляють менше саме на 21%, повідомляє Platfor.ma з посиланням на Politico.

18 березня у квиткових автоматах з’явиться спеціальний квиток для жінок – Frauenticket. Він дасть змогу проїхатися в межах двох зон міста за €5,5 замість €7. Знижка діятиме в метро, трамваях й автобусах і триватиме протягом всього березня.

“Більшість чоловіків з Берліна не лише зрозуміють таку акцію, а й підтримають її. Цей скромний вияв солідарності непропорційний ситуації, в якій жінки щороку отримують недостатній дохід”, – переконані у BVG. У компанії додають, що це разова акція, яка спрямована на підвищення обізнаності з проблемою.

Оператор вибачився перед чоловіками, які відчують себе дискримінованими. І додав: “З іншого боку, хто вибачається перед жінками, які заробляють на 21% менше?”

За даними Eurostat за 2017 рік, розрив між оплатою праці жінок та чоловіків у Німеччині є одним з найбільших в Євросоюзі. Лише Естонія та Чехія показують гіршу статистику.

Liked the article?
Help us be even more cool!