ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТВі є лідером за відключенням - Манжосов

04.10.2012, 01:37
Телеканал ТВі є лідером за відключенням у провайдерів програмної послуги. Про це заявив голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов на основі результатів моніторингу, який регулятор провів з 3 по 23 вересня, пише “Телекритика”.

Предметом моніторингу були 821 провайдер програмної послуги, які мають ліцензію Нацради. За словами Манжосова, 97 провайдерів програмної послуги відключили ТВі. Тобто канал відключило 23,4% провайдерів, які займались його розповсюдженням.

«Якщо говорити у процентному співвідношенні провайдерів, які ретранслювали цей канал, і провайдерів, які його відключили, то ТВі на другому місці, а на першому місці вітчизняний канал ділових новин (назву каналу голова  Нацради не розголошує - ред.) -  24% від загальної кількості провайдерів в мережах яких він ретранслювався», - додав Манжосов.

Загалом за цей період було вилучено 104 канали. З них 53 вітчизняні, решта іноземні. Серед вітчизняних каналів було замінено 13 інформаційних каналів, 9 музичних 8 просвітницьких, 8 інформаційно-розважальних, 6 каналів фільмопоказу, культурологічних - 6, спортивних - 5, дитячий - 1. Ці канали вилучались з переліку провайдерів.

«Найбільша кількість відключень ТВі пов'язано з тим, що цей канал був найбільш поширеним у мережах провайдерів програмної послуги. Ще раз повторюю, що відключення каналу ТВі, як й інших каналів обумовлено суто господарською діяльністю провайдерів програмної послуги та каналів, які вони ретранслюють. Ми жодним чином не впливаємо на господарську діяльність провайдерів», - наголосив голова Нацради. При цьому він повторив, що Нацрада жодних рішень чи розпоряджень щодо відключення ТВі не приймала.

Також Манжосов звернув увагу, що під час проведення моніторингу представники регулятора у деяких областях отримували скарги про те, що здійснювався тиск на самих провайдерів з вимогою поновити трансляцію ТВі: «І цей тиск доходив до погроз фізичною розправою».

Як додав член Нацради Микола Фартушний регулятор отримав листа від одного з найбільших провайдерів (назву компанії він не розголошує), який інформує, що відключення ТВі «зумовлене невиконанням телеканалом своїх господарських зобов'язань перед нашим підприємством та порушенням умов договору».

Нагадаємо, з 20 липня телеканал ТВі відключили кабельні мережі по всій Україні. ТВі стверджує, що це відбувається під тиском Нацради та її представників у регіонах. Нацрада заперечує свою причетність.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!