ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберга запросили до парламенту Канади розповісти щодо приватності користувачів

25.02.2019, 11:47
Фото - dpa/dw

Члени Міжнародного комітету з питань дезінформації і фейкових новин запрошують генерального директора Facebook Марка Цукерберга та керівників інших соцмереж дати свідчення під час засідання. Про це заявив член Міжнародного комітету від Канади, депутат федерального парламенту Роберт Цимер, повідомляє Укрінформ.

За його словами, запрошення долучитися до засідання, що відбудеться наприкінці травня в Оттаві, окрім Цукерберга, отримали також головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг, генеральний директор Google Сандар Пічай та колишній голова ради директорів компанії Ерік Шмідт, генеральний директор Apple Тім Кук та головний операційний директор компанії Джеф Вільямс, генеральний директор Amazon Джеф Безос, генеральний директор Twitter Джек Дорсі, співзасновник WhatsApp Браян Актон і генеральний директор Snap Inc. Еван Шпігель.

“Сподіваюся, ці керівники скористаються унікальною можливістю поспілкуватися з представниками держав з усього світу про те, що їхні платформи роблять для збереження приватності наших громадян”, - сказав Цимер, який очолює Постійний комітет із питань доступу до інформації, приватності та етики парламенту Канади.

Він додав, що очікує також почути від запрошених “що робиться для припинення поширення дезінформації та для захисту користувачів від загрози онлайн-маніпуляцій”. “Ми не приймемо свідчень регіональних представників на цій зустрічі, оскільки попередній досвід показує, що їхні відповіді є неадекватними”, - зазначив Цимер.

Міжнародний комітет складається з депутатів з Канади, Великої Британії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Франції, Ізраїлю, Латвії та Сингапуру. Перше його засідання відбулося в листопаді 2018 року в Лондоні. Марк Цукерберг тоді відмовився брати в ньому участь, надіславши замість себе віце-президента Річарда Алана, що викликало гучне обурення парламентаріїв.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2018 року керівник Facebook Марк Цукерберг виступив на слуханнях в Конгресі США у зв’язку зі скандалом, який розгорівся після того, як стало відомо, що британська консалтингова компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних мільйонів користувачів Facebook. Пізніше ці дані були використані командою Трампа на виборах.

22 травня 2018 року на слуханнях в Європарламенті Марк Цукерберг запевнив, що компанія вживає заходів для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!