ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг відмовився прийти на слухання парламентів Британії та Канади щодо фейків

08.11.2018, 11:28
Фото - Reuters

Засновник і керівник компанії Facebook Марк Цукерберг відхилив прохання з'явитися на спільні слухання британського і канадського парламентів для поглибленого вивчення проблеми фейкових новин. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Associated Press.

Раніше голова комітету з цифрових технологій британської палати громад Деміан Коллінз разом із керівником комітету канадського парламенту з доступу до інформації, Бобом Ціммером запросили Цукерберга з'явитися до Лондона 27 листопада на слухання, аналогічні до тих, які раніше відбулися в американському конгресі.

Facebook відхилив запрошення на слухання до комітету, зазначивши, що Цукерберг не може з'являтися до всіх парламентів.

У свою чергу Коллінз повідомив, що профільні парламентські комітети Австралії, Аргентини й Ірландії приєдналася до цього запрошення.

“П'ять парламентів зараз закликають вас ухвалити правильне рішення щодо 170 млн користувачів, яких вони представляють”, - сказав Коллінз.

Раніше стало відомо, що дані приблизно 87 млн користувачів Facebook, з яких 2,7 млн були з ЄС, без їхнього дозволу перейшли до аналітичної компанії Cambridge Analytica.

У березні 2018 року стало відомо, що Cambridge Analytica через свій додаток у Facebook збирала дані користувачів. Припускається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США 2016 року і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

Liked the article?
Help us be even more cool!