ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТРК "Україна" оскаржує рішення суду, який поновив журналістку на роботу

06.02.2013, 00:42

Телеканал «Україна» подав апеляційну скаргу на рішення Московського районного суду міста Харкова, який поновив на роботі власного кореспондента регіональних новин Ольгу Вдовенко та зобов'язав канал виплатити їй 37505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5000 гривень компенсації моральної шкоди. Про це повідомила прес-служба каналу.

ТОВ “ТРК "Україна" не погоджується із судовим рішенням «з огляду на те, що зі змісту цього судового рішення неможливо встановити, які саме норми діючого трудового законодавства України було порушено при звільненні журналістки, та чи було їх порушено взагалі», - наголошує прес-служба каналу.

Нагадаємо, Ольга Вдовенко написала заяву до Харківської міської прокуратури про відмову каналу виконувати судове рішення - злочин, передбачений статтею 382 Кримінального кодексу України. Але прес-служба каналу звертає увагу на те, що рішення не набрало законної сили.

Відповідно до частини 1 статті 223 Цивільного процесуального кодексу України, у разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законну силу після розгляду справи апеляційним судом, наголошують у прес-службі.

«З огляду на це, зазначене рішення Московського районного суду м. Харкова стосовно поновлення на роботі Ольги Вдовенко та стягнення на її користь певних сум не набрало законної сили, про що окремо зазначено у самому рішенні суду», - йдеться у повідомленні каналу.

Дата і час розгляду Апеляційним судом Харківської області апеляційної скарги каналу «Україна» поки невідомі.

Нагадаємо, Ольгу Вдовенко було звільнено з посади власного кореспондента ТРК “Україна” у Харківській області у травні 2012 року. На посаді власного кореспондента каналу вона працює з 2006 року за строковим трудовим договором. Як йдеться у позовній заяві, 4 травня 2011 року було переукладено строковий трудовий договір, підставами для звільнення стало закінчення саме цього договору. Відповідач запропонував роботу помічника кореспондента каналу в Києві. Ольга Вдовенко відхилила цю пропозицію через те, що вона не відповідала її кваліфікаційно-освітньому рівню, передбачала меншу заробітну плату та переїзд з Харкова у Київ. Після цього її було звільнено.

Вона оскаржила своє звільнення, оскільки вважала, що воно відбулось з порушенням законодавства.

У грудні 2012 року Московський районний суд  міста Харкова зобов'язав телеканал “Україна” виплатити Ользі Вдовенко 37 тис 505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5 тис гривень компенсації  моральної шкоди за незаконне звільнення. Також суд скасував незаконний  наказ  про її звільнення.

“Телекритика” 

Liked the article?
Help us be even more cool!