ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп заборонив підлеглим іти на урочисту вечерю для журналістів

24.04.2019, 10:15
Фото – Reuters / Yuri Gripas

Президент США Дональд Трамп заборонив співробітникам адміністрації та Білого дому з'являтися на щорічній урочистій вечері Асоціації кореспондентів Білого дому, яка відбудеться 27 квітня. Таке розпорядження він видав за п'ять днів до заходу, повідомляє Голос Америки.

Як пише видання, це рішення викликало невдоволення серед підлеглих президента. Багато з них уже прийняли запрошення від журналістської асоціації, вважаючи, що Трамп не стане заперечувати.

Раніше Трамп уже заявив, що утримається від відвідування вечері, яка в цьому разі вже втретє поспіль пройде без його участі. Натомість Трамп запланував поїздку до штату Вісконсін.

Дональд Трамп порушив давню традицію і жодного разу не відвідував вечері асоціації з моменту його обрання президентом. На його думку, провідні американські видання, за винятком Fox News, регулярно публікують “фейкові новини”.

Асоціація кореспондентів Білого дому була заснована в 1914 році. Під час щорічних вечерь кореспонденти з президентського “пулу” збирають пожертви на стипендії і відзначають важливість Першої поправки до Конституції США, яка гарантує всім американцям свободу інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!