ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Топ-менеджери Facebook відмовилися від слухань у парламенті Канади

28.05.2019, 10:24
Фото – Getty Images

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг і виконавчий директор Шеріл Сендберг не будуть присутні на слуханнях у канадському парламенті цього тижня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на CNN.

Цукерберга та Сендберга на початку травня запросили на засідання міжнародного комітету парламенту Канади, що вивчає вплив Кремнієвої долини на конфіденційність і демократію.

Однак топ-менеджери вирішили проігнорувати повістку та відправити на засідання замість себе відповідального за громадську політику Facebook Canada Кевіна Чана й директора з суспільної політики Facebook Ніла Поттса.

За словами канадського політика, який надіслав повістку, Цукерберг і Сендберг можуть бути притягнуті до відповідальності за неповагу до суду.

“Ніхто не прийде з наручниками й не заарештує їх, але бути звинуваченим у неповазі цілою країною не слугуватиме на благо жодної платформи”, – заявив телеканалу голова комітету з міжнародних справ парламенту Канади Боб Циммер.

Він зазначив, що це рішення ухвалюватиме парламент за допомогою голосування.

На нараді планується участь законодавців із десяти країн, зокрема з Великої Британії та Австралії.

“Загалом ми представляємо близько 450 млн осіб, це група, більша за населення США”, – сказав Циммер.

Він наголосив, що хотів би почути відповіді від топ-менеджерів, а не від їхньої заміни.

“Знаючи структуру Facebook і те, як вона управляється... будь-яка зміна на платформі робиться через Цукерберга або через Сендберга”, – заявив канадський політик.

Liked the article?
Help us be even more cool!