ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі тітушки побили журналісток Світлану Городілову та Віру Запорожець

24.02.2014, 15:36

24 лютого біля Одеської мерії тітушки двічі напали на кореспондента інтернет-видання "048.ua" Світлана Городілову, кореспондента видання "Відкат" Віру Запорожець та інших журналістів. Про це йдеться на сайті 048.ua.

Як розповіла Городілова, вона намагалася потрапити в приміщення міскради, де відбувалося засідання представників координаційних рад за участю депутатів. Біля будівлі в той час знаходилось 50 людей, які заявили, що будуть "захищати місто від бандерлогів". Деякі були в масках, балаклавах, частина тримали дубинки та залізні прути.

Коли Віра Запорожець знімала бійку біля міськради, один з тітушок з металевим кийком підбіг і штовхнув її в спину, щоб не знімала. Журналітка впала зі сходів. На її крики прибігла Світлана Городілова: "Я включила камеру на фотоапараті. У цю хвилину на мене накинулися двоє чоловіків, один в балаклаві зайшов за спину і заблокував мені руки, другий — літня людина з борідкою — відібрав у мене камеру. Я вимагала залишити мене в спокої і повернути техніку. Нападники сказали пред'явити посвідчення. Після того, як я показала посвідчення, мене відпустили і повернули фотоапарат", — розповіла журналістка.

Проте коли Городілова намагалася сфотографувати нападника, на неї щнову накинулися, відібрали фотоапарат, заламали руки. Журналістці допоміг лідер одеського "Удару" Андрій Юсов. "Він відбив мене від нападників, закрив своєю спиною і виспросив повернути фотоапарат. Мені його повернули, видаливши компрометуючі фотографії".

Крім постраждалих представників "Відкатів" і "048", тітушки також побили оператора телеканалу “Первый городской” Ігоря Гвоздєва, оператора 5 каналу Сергія Іщенка, та напали і розбили отокамеру журналіста "Новостніка" Михайла Кушніра.

Журналісти готують звернення до правоохоронних органів за фактами нападу та перешкоджання журналістській діяльності.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!