ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар: Проект ОБСЄ може зробити співпрацю правоохоронців зі ЗМІ прозорішою

06.07.2012, 02:26

Проект ОБСЄ «Сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України та працівниками ЗМІ» дійсно може зробити співпрацю правоохоронців із журналістами прозорішою. Про це 6 липня 2012 року під час презентації цього проекту сказала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, повідомляє Укрінформ.


«Ми переконані, що саме такий формат є найбільш сприятливим, дає змогу не лише донести інформацію, а й почати ефективну комунікацію стосовно того, як можна поліпшити стосунки, які у нас зараз, на жаль, є не надто активними і дуже часто завершуються конфліктами», - сказала Сюмар.


Серед основних заходів проекту - проведення тренінгових семінарів для працівників МВС та журналістів на основі рекомендацій, розроблених міжнародними експертами, повідомила вона. Програма тренінгів включатиме практичні та юридичні аспекти взаємодії правоохоронців та журналістів, методи розробки і втілення комунікацій стратегій, доступу до публічної інформації та співробітництва правоохоронних органів з органами саморегулювання журналістської спільноти.


«На практиці дуже хотілося б побачити зменшення рівня конфліктності і посилення якості роботи прес-служб МВС та інших силових структур. Ми переконані, що це потрібно не журналістам, це насправді потрібно всім нам як громадянам України, оскільки звідси тільки може з'явитися довіра до влади. Люди мають розуміти, що робить влада, а влада так само має доносити інформацію про те, що і як вона робить, як вона виконує свої обов'язки», - наголосила Сюмар.


Як зауважив менеджер проектів (Демократизація і належне урядування) Координатора проектів ОБСЄ в Україні Тігран Карапетян, і журналісти, і правоохоронні органі мають працювати заради добробуту суспільства. Одні це роблять шляхом боротьби із злочинністю, інші - шляхом надання інформації суспільству про важливі події, нагадав він. "У процесі виконання своїх обов'язків непорозуміння та конфлікти виникають між цими групами. Звісно, ця проблема є не тільки в Україні. Журналісти навряд чи можуть розраховувати на кращий захист своїх прав, здоров'я і навіть життя без належної роботи міліції, водночас правоохоронці не зможуть якісно виконувати свою роботу, не маючи належного рівня довіри суспільства, яку можна отримати завдяки висвітленню їх роботи у ЗМІ», - додав Карапетян.


Нагадаємо, проект розроблений та реалізовується із залученням Координатора проектів ОБСЄ в Україні на запит Адміністрації Президента України та Міністерства внутрішніх справ. Він триватиме до 31 грудня 2012 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!