ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Син убитого журналіста виїхав із Саудівської Аравії та вирушив до США

26.10.2018, 11:51
Салах Хашкаджі та кронпринц Саудівської Аравії, фото - Saudi Press Agency / Новое время

Син убитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі - Салах бен Джамаль Хашкаджі - залишив територію Саудівської Аравії і вирушив до США. Про це 25 жовтня повідомила виконавча директорка близькосхідного відділення Human Rights Watch (HRW) Сара Лі Уітсон, інформує УНН з посиланням на агентство Associated Press.

За словами Сари Лі Уітсон, син журналіста разом із членами своєї сім’ї покинув Ер-Ріяд 25 жовтня і поїхав до США. Це сталося після того, як з нього зняли заборону на виїзд із королівства, зазначила Уітсон.

Салах - старший син Хашкаджі. У нього подвійне громадянство: саудівське й американське. Раніше телеканал CNN повідомляв, що Салах покинув Саудівську Аравію, однак пункт його призначення відомий не був. Як вказував CNN, син Хашкаджі не міг покинути королівство після того, як кілька місяців тому влада наклала обмеження на його паспорт.

23 жовтня король Саудівської Аравії Сальман бен Абдель Азіз Аль Сауд і спадкоємний принц Мухаммед бен Сальман зустрілися з родичами загиблого журналіста, в числі яких був і Салах.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня генпрокурор Саудівської Аравії Сауд аль-Муаджіб заявив, що вбивство опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі в Стамбулі було навмисним. 23 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, вбивство саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі було спланованим. Також він заявив, що тіло журналіста ще не знайшли.

20 жовтня влада Саудівської Аравії визнала, що журналіст Джамаль Хашкаджі був убитий в її консульстві в Стамбулі. У заяві, яка пролунала на державному телеканалі Саудівської Аравії, вказано, що журналіст загинув унаслідок “бійки” в консульстві.

3 жовтня саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

22 жовтня телеканал CNN повідомив, що працівники консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, де вбили журналіста Джамаля Хашкаджі, в день вбивства створили його “двійника”.

Liked the article?
Help us be even more cool!