ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко перебуває в ув'язненні вже 950 днів

08.05.2019, 13:52

Сьогодні, 8 травня, виповнюється 950 днів з дня арешту в Москві кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, повідомляє Укрінформ.

Журналіст надіслав з колонії новий малюнок – пейзаж Гібралтару. На звороті малюнка він вказав: “Роман Сущенко. 2019. Захід сонця. Гібралтар. Папір, кулькова ручка, чай, лушпиння цибулі, акварель, пастель”.

За словами доньки політв'язня Юлії Сущенко, у листі її батько написав, що почувається більш-менш нормально. Однак працівники колонії нечасто виводять його в магазин та на телефонні дзвінки. Через це він не може придбати поштові марки, які вже закінчилися.

Сущенко також розповів, що за кілька днів до пожежі в соборі Паризької Богоматері саме вирішив перечитати однойменний роман Віктора Гюго. Журналіст назвав це символічним збігом, адже, коли взявся за книгу, навіть не міг уявити, що пізніше почує по місцевому радіо цю трагічну новину.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року в Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!