ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відпустив під домашній арешт обвинуваченого у вбивстві журналіста Сергієнка

23.08.2019, 10:01
У четвер, 22 серпня, Городищенський районний суд Черкас ухвалив рішення не продовжувати арешт Вадиму Мельнику, якого підозрюють в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка. Про це повідомляє Радіо Свобода.
Строк арешту Мельника закінчувався 24 серпня. У зв'язку з цим прокурор Вікторія Дідич подала клопотання про продовження його тримання під вартою ще на два місяці. Вона обґрунтувала необхідність такого заходу тим, що на свободі обвинувачений може сховатися, вплинути на потерпілих і свідків. Сам Мельник сказав, що не визнає своєї провини і не має наміру тікати в разі звільнення. Його адвокати Олександр Шадрін і Валерій Добраниця заявили, що, на їхню думку, прокурори не довели існування ризиків, які вони озвучили. Захисники клопотали про те, щоб відпустити Мельника під заставу в розмірі 153 тисячі гривень.
Прокурори у справі Василя Сергієнка, Городищенський райсуд, 22 серпня 2019 року. Фото – Радіо Свобода
Судді відхилили обидва клопотання і змінили Мельнику запобіжний захід на домашній арешт. Чим вони обґрунтували таке рішення – поки що невідомо, суддя Людмила Синиця оголосила тільки резолютивну частину рішення. До цього Мельник безперервно перебував під вартою від 18 травня 2017 року. Прокурори також клопотали про те, щоб на два місяці продовжити арешт обвинуваченому у виконанні вбивства Володимиру Воронкову і змінити запобіжний захід із домашнього арешту на перебування в СІЗО Вікторові Горбенку й Романові Недибалюку, яких обвинувачують у виконанні викрадення журналіста. Суддівська колегія залишила під вартою Воронкова, однак відхилила клопотання щодо Горбенка і Недибалюка, вони залишаються під цілодобовим домашнім арештом. Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі. 11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у скоєнні тяжкого злочину за фактом убивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. 4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав. 20 листопада 2018 року Соснівський районний суд Черкас змінив запобіжний захід обвинуваченому в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка Вадиму Мельнику на тримання під вартою терміном 60 діб.  
Liked the article?
Help us be even more cool!