ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив без розгляду позов Олійника, який вимагав 100 тис грн від журналістів

17.03.2015, 14:51

Печерський районний суд м. Києва залишив без розгляду позов екс-народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника до редактора газети “Правдошукач” Юрія Шеляженка та фрілансера Альони Палій. Відповідну ухвалу оголосила 16 березня суддя Олеся Батрин, повідомляється на сайті Незалежної медіа-профспілки.

Олійник не з’явився на жодне із засідань по цій справі. На останні засідання не приходила і його адвокат без пояснення причин. У зв’язку з цим медіа-юрист, заступник голови НМПУ Олександр Тарасов вказав на підстави для закриття провадження у справі.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2015 року екс-народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник знову висунув вимогу про відшкодування моральної шкоди в розмірі 100 тис. грн. з редакції газети “Правдошукач”, про що вже вимагав у вересні 2014 року.

У вересні 2014 року Володимир Олійник звернувся до суду з позовом до Печерського райсуду Києва до газети “Правдошукач”. Приводом до позову стала стаття “Диктаторські закони як джерело соціальних потрясінь в Україні”, опублікована в № 8 (70) газети “Правдошукач” за 2014 рік. Олійник вимагав спростувати тезу зі статті в газеті, що “диктаторські закони” від 16 січня спричинили народне обурення та вуличні сутички.

“Автор цієї статті відповідач Палій Альона довела до відома читачів явно недостовірну інформацію про начебто існування прямого зв'язку між моїми діями (які полягали у здійсненні функцій голови Лічильної комісії на пленарному засіданні Верховної Ради України 16.01.2014 р., коли були прийняті низка законів, пойменованих як «диктаторські») та загибеллю громадян”, - зазначив у позові Володимир Олійник.

Також він вимагав стягнути з редакції 100 тисяч гривень в порядку компенсації за завдану шкоду його честі, гідності та діловій репутації. Потім він відмовився від вимог 100-тисячного відшкодування.

Незалежна медіа-профспілка висловила обурення цинізмом народного депутата Володимира Олійника і звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою довести до кінця розслідування справи про фальшування під час ухвалення “диктаторських законів” від 16 січня 2014 року.

Володимир Олійник оголошений в розшук Генеральною прокуратурою України за фальсифікацію голосування за закони про диктатуру Януковича 16 січня 2014 року.

ухвала

Liked the article?
Help us be even more cool!