ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заблоковав доступ до платформи для блогерів Еnigma.ua

31.07.2019, 12:14
Фото - enigma.ua

Печерський районний суд Києва 23 липня ухвалив рішення про обмеження доступу до платформи для блогерів Еnigma.ua. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на сайт ресурсу.

У повідомленні від провайдера “Фрінет” про блокування спершу вказувалося, що платформа заблокована “на підставі указу Президента України від 15 травня 2017 року” (цим указом також блокується доступ до російський ресурсів – VK, Yandex. Mail.ru тощо).

Зараз текст повідомлення змінений: “Доступ до цього ресурсу обмежено відповідно до вимог чинного законодавства та/або рішення суду”.

Згідно з повідомленням, до блокування сайту також приєдналися провайдер “Тріолан” та низка мобільних операторів. Натомість компанія “Київстар” уже оскаржила цю ухвалу.

“Ухвала вимагає блокувати нас майже на всіх великих провайдерах, у тому числі мобільних, через що в більшості наших користувачів вже почалися проблеми з доступністю сайту”, – йдеться в повідомленні Еnigma.ua.

У Еnigma.ua стверджують, що причиною блокування стало розміщення матеріалу з назвою “В Україні багато правоохоронців об’єднуються в ОПГ для боротьби з правозахисниками”.

“Ми вже звернулися до адвокатів і через суд будемо відміняти цю ухвалу та вимагати покарання для тих, хто вирішив заблокувати сайти через кримінальну справу, яка не має жодного відношення до ресурсів та їх власників. На час, поки ця ухвала діє, ми будемо змушені використовувати резервний домен https://enigma.club для того, щоб не зникнути повністю з інформаційного простору та не втратити нашу аудиторію”, – наголошується в повідомленні.

Крім того, зазначає Еnigma.ua, рішенням судді Печерського райсуду Сергія Вовка було обмежено доступ до близько 20 сайтів, при цьому їх власники не було про це попереджені.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!