ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд виправдав Чорновіл

01.08.2012, 01:37

Вишгородський районний суд не знайшов порушень у діях журналістки Тетяни Чорновіл, яка написала на дорозі навпроти «Межигір'я» жовтою фарбою: «Янукович, мова - твій вирок. Не підписуй!». Таке рішення 1 серпня оголосив суддя Гліб Чірков, повідомила Чорновіл «Телекритиці».

За словами Чорновіл, їй інкримінували статтю 173 - дрібне хуліганство (за цим обвинуваченням покарання могло становити штраф або 15 діб адміністративного арешту). Обвинувачення базувалось на адміністративних протоколах, складених правоохоронцями.

«Під час засідання суддя запитав мене про мотиви моїх дій. Я заперечила  те, що є правопорушення, оскільки стаття 173 передбачає нецензурну лайку, аморальну поведінку або інші дії. У цьому випадку я нічого подібного не вбачаю. Я вела себе чемно з представниками охорони порядку. А якщо почнуть судити за написи на асфальті, то і дітей, які пишуть крейдою, можна буде притягнути до відповідальності», - зазначила Тетяна Чорновіл.

До того ж, зазначила журналістка, громадяни України мають право на протести, самовираження та свободу слова.

«Яким чином зараз журналістам достукатись до Януковича, якщо немає прес-конференцій і якщо навіть на найбільш скандальні журналістські розслідування Віктор Федорович не реагує і йому навіть не можна поставити запитання? Мені здалося, що цей спосіб є найбільш доступним, щоб достукатись до Януковича. Тому що ту дорогу, на якій я написала, він вважає своєю приватною власністю. Тому що на її реконструкцію були виділені великі кошти у той час, коли він був при владі. Влада тисне настільки, наскільки їй дозволяє громадськість. Якби громадськість виходила хоча б на невеличкі акції протесту, то не було б таких кроків, які ламають економіку та національну гідність», - зауважила Чорновіл.

Нагадаємо, 1 серпня журналісток Тетяну Чорновіл та Наталю Соколенко затримала міліція перед резиденцією президента України Віктора Януковича у Межигір'ї за напис "Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй!".

Тетяна Чорновіл балатуватиметься до Верховної Ради від об'єднаної опозиції за 120-м округом у Львівській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!