ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд переніс розгляд касації Кучми у справі Гонгадзе на 26 липня

31.05.2012, 02:12

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 липня розгляд касаційної скарги Генеральної прокуратури України на зняття звинувачень з другого президента України Леоніда Кучми (1994-2005 рр.). у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.


Рішення про перенесення суд прийняв для усунення організаційних недоліків.


Касація була подана на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, які спростували причетність Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.


Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва ухвалив постанову про закриття кримінальної справи стосовно Л.Кучми. У постанові йдеться, що суд не знайшов підстав, які вказували б на причетність Л.Кучми до скоєння тяжкого злочину.


Кримінальну справу стосовно Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Г.Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Плівки екс-майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнано речовим доказом у справі.


Як коментував це звернення СБУ адвокат екс-майора Миколи Мельниченка Микола Неділько, це сталося «саме тоді, коли досудове слідство у кримінальній справі, порушеній стосовно екс-президента Кучми добігає кінця, і плівки Мельниченка визнані в якості доказів у даній справі».


«Мова йде саме про ті докази, які отримані негласним шляхом за допомогою оперативно-технічних засобів, тобто, у результаті оперативно-технічного документування», — уточнив адвокат. За його словами, подальша доля плівок Мельниченка як доказів, доля самого Мельниченка як свідка, і доля головних фігурантів справи Гонгадзе перебувала певною мірою в руках Конституційного суду.


Раніше адвокати екс-президента Леоніда Кучми Сергій Ульянов і Віктор Петруненко заявляли, що М.Мельниченко не зміг у суді довести необхідність прослуховування кабінету Л.Кучми, оскільки не навів жодних аргументів на користь «крайньої необхідності» своїх дій. Адвокати Л.Кучми вважають, що кримінальну справу проти М.Мельниченка було закрито незаконно.

Інтерфакс-Україна, ZN.UA

Liked the article?
Help us be even more cool!