ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Нью-Йорка зобов’язав розкривати приватні дописи у Facebook в якості доказів

14.02.2018, 10:28

Суд найвищої інстанції штату Нью-Йорк затвердив остаточне рішення про необхідність для учасників судових розглядів розкривати приватні фото й дописи у мережі Facebook, якщо вони місять доказову базу. Рішення було винесено 13 лютого, повідомляє ZIK з посиланням на Reuters.

“Верховний суд штату Нью-Йорк у вівторок ухвалив рішення, згідно з яким користувачі Facebook можуть бути змушені передати фото та іншу інформацію, що має відношення до судових процесів, навіть якщо вона буде захищена налаштуваннями приватності”, – йдеться в повідомленні.

Рішення суду було ухвалене в процесі розгляду справи щодо травмування однієї жінки під час катання на конях ще в 2011 році. Вона заявила, що після інциденту їй стало важко читати й писати, та звинуватила власника ферми в тому, що він надав їй коня з несправним спорядженням. Власник виступив з вимогою оприлюднити фото цієї жінки з Facebook з її активністю після травмування, а також написані нею пости в соцмережах.

У суді попередньої інстанції в 2014 році було ухвалене рішення, щоб жінка надала фотографії до інциденту за винятком зображень оголеного тіла або кадрів романтичного змісту, а також відкрила доступ до повідомлень після її падіння.

“Враховуючи “серйозні суперечки” щодо того, яка інформація з Facebook заслуговує на захист приватності, головуюча суддя Джанет Діффоре визнала доречним вимогу розкрити матеріали, які, за обґрунтованою оцінкою, містять необхідні речові докази”,- зазначається в повідомленні.

Рішення суду було одностайним, повідомило агентство.

Liked the article?
Help us be even more cool!