ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Райсуд Києва залишив без розгляду позов судді, який вимагав спростування від низки ЗМІ

13.02.2018, 12:59

Шевченківський районний суд м. Києва 5 лютого залишив без розгляду позов судді Апеляційного суду м. Києва Дмитра Гаращенка до низки ЗМІ, журналістів Наталі Седлецької та Сергія Андрушка та ГО “Інститут масової інформації”, який вимагав спростування інформації. Про це повідомив юрист ІМІ Роман Головенко.

Відповідне рішення суд ухвалив у зв̕’язку з повторною неявкою позивача та/або його представника та неповідомлення ним про причини неявки. При цьому, зауважив юрист, сама судова справа розглядалася вже близько року й по ній залишалося провести судові дебати та суду винести рішення.

У позовній заяві суддя Апеляційного суду м. Києва вимагав “спростування недостовірної інформації, надання права на відповідь та вилучення неправдивої інформації”, вимог про компенсацію моральної шкоди заявлено не було.

Суддя позивався до каналу новин “24”, інтернет-видання “Радіо Свобода”, інформаційного агентства “Главком”, Національного антикорупційного порталу “АНТИКОР”, ГО “Інститут масової інформації” (проект “Ні корупції!”).

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги до або через Шевченківський районний суд м. Києва протягом 15 днів з дня її проголошення.

Текст ухвали Шевченківського районного суду оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, у грудні 2016 року вийшов сюжет програми “Схеми” (спільний проект Радіо Свобода і “UA:Перший”) про суддю Апеляційного суду Києва Дмитра Гаращенка, у якому журналісти повідомляли, що суддю, який раніше фігурував у справі щодо хабара, допустили до конкурсу на посаду судді Верховного суду України. ЗМІ, до яких позивався Гаращенко, передрукували матеріал “Схем”.

“Справа стосувалася вимоги про спростування інформації щодо кримінальної справи проти цього судді за хабарництво. В матеріалі “Схем” була помилка щодо нібито кримінального провадження проти Гаращенка. Але складається враження, що суддя втратив інтерес до даної судової справи. ІМІ зі свого боку додало уточнення в передрукований на сайті “Ні корупції!” матеріал, який спричинив даний судовий процес”, - пояснив Роман Головенко.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!