ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Білорусі розглядає справу Шаройка у закритому режимі

12.02.2018, 15:20
Фото - Фейсбук Павла Шаройка

Верховний суд Білорусі розглядає справу українського журналіста Павла Шаройка в закритому режимі. Про це повідомила Радіо Свобода прес-секретар Верховного суду Юлія Ляскова.

“Коли почався процес, хто суддя – не коментуємо. Процес закритий”, – сказала Ляскова.

Вранці 12 лютого адвокат Шаройка Лариса Бикова повідомила, що процес над Шаройком призначений, однак дату початку процесу вона не уточнила.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада 2017 року голова ПАТ “НСТУ” Зураб Аласанія повідомив про затримання власкора “UA: Українське радіо” в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка, якому висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Дружина Павла Шаройка повідомила, що журналіста затримали вдома у Мінську ще 25 жовтня 2017 року. Напередодні затримання у його квартирі був обшук.

ІМІ звернувся до міжнародних організацій з закликом допомогти звільнити Павла Шаройка.

20 листопада 2017 року офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржин заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Українського радіо Павло Шаройко зізнався, що є співробітником кадрового апарату розвідки і працює під прикриттям у званні полковника, а також створив агентурну мережу.

20 листопада 2017 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) спростувало інформацію КДБ Білорусі щодо причетності затриманого на території Білорусі українського журналіста Павла Шаройка.

20 листопада 2017 року Білоруський державний телеканал продемонстрував фрагмент відео нібито допиту затриманого в Мінську Павла Шаройка.

21 листопада 2017 року Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила, що не співпрацює зі спецслужбами.

Liked the article?
Help us be even more cool!