ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Берліна постановив, що Facebook не повинен вимагати справжні імена при реєстрації

13.02.2018, 12:42

Німецький суд постановив, що Facebook порушує правила захисту даних у налаштуваннях конфіденційності, що стають відкритими за замовчуванням, та вимагаючи від користувачів вказувати справжні імена. Про це заявили в Федерації організацій німецьких споживачів (VZBV), повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.de.

Згідно з німецьким законодавством, персональні дані можуть бути записані та використані компанією лише з явної згоди від особи.

Однак суд у Берліні постановив, що Facebook залишає безліч налаштувань включеними за замовчуванням, не пропонуючи користувачам реальний вибір про те, як використовуються їхні дані.

"Facebook приховує за замовчуванням параметри, які незручні для користувача у питанні конфіденційності, та не надає достатньої інформації про це, коли користувачі реєструються", - заявив правовий експерт VZBV.

Судді визначили п'ять різних налаштувань конфіденційності за замовчуванням незаконними, у тому числі обмін даними про місцезнаходження між співрозмовниками у чаті, а також доступність профілів для зовнішніх пошукових систем, що дозволяє будь-якому користувачеві інтернету натрапити на них.

Суд також постановив, що вісім пунктів правил користування Facebook не мають законної сили, зокрема пункт, який вимагає від людей використовувати свої справжні прізвища в соціальній мережі.

Раніше повідомлялося, що в антимонопольному відомстві Німеччини звинувачують Facebook у зборі та обробці даних користувачів без їхнього відома й погрожують санкціями.

Liked the article?
Help us be even more cool!