ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Стоп цензурі!” вимагає показати репортаж про Лук’янівське СІЗО у парламенті

09.04.2012, 03:42
Громадський рух “Стоп цензурі!” звертається до голови Верховної Ради України Володимира Литвина, народних депутатів - представників усіх політичних сил з вимогою продемонструвати на пленарному засіданні парламенту спеціальне розслідування журналіста Костянтина Усова (телеканал ТВі) «В’язниця №1» про побут в’язнів Лук’янівського СІЗО.

Про це йдеться у зверненні руху, текст якого є у розпорядженні ІМІ.

Також члени руху вимагають невідкладно заслухати позачерговий звіт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо дотримання прав людини в місцях попереднього ув'язнення та місцях позбавлення волі.  

Крім того, члени руху вимагають створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань порушень прав людини в місцях попереднього ув'язнення та місцях позбавлення волі.

Водночас журналісти руху нагадують, що здійснення парламентського контролю умов поводження з особами, ув’язненими в Україні, є прямим обов’язком народних депутатів України.

“Ми наголошуємо, що  вирішення цієї гострої суспільної проблеми є не лише дотриманням міжнародних зобов'язань держави Україна перед Радою Європи, але має забезпечити безпечні умови утримання людей за ґратами. Ми вважаємо, що практика «замовчування» та ігнорування Верховною Радою України гострих соціальних проблем руйнує основні засади демократії дотримання прав людини та шкодить міжнародному іміджу України в цілому”, - йдеться у зверненні "Стоп цензурі!".

Нагадаємо, 9 квітня голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова та інформації Юрій Стець заявив на погоджувальній раді, що київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування "В'язниця №1" Костянтина Усова.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!