ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стець пропонує обмежити тих, хто зловживає доступом до інформації

30.05.2012, 01:55

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації на засіданні 25 травня підтримав законопроект №10465 про внесення змін до статті 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк.

Автором законопроекту є народний депутат, голова комітету Юрій Стець.

У законопроекті пропонується доповнити частину другу ст. 21, яка визначає порядок стягнення в окремих випадках плати за надання публічної інформації у відповідь на запит, положенням, відповідно до якого, копії документів обсягом більше як 10 сторінок частинами не надаються.

Стець обґрунтовує свою пропозицію тим, що запитувачі інформації нерідко зловживають правом на доступ до інформації й надсилають запити, в яких просять розпорядників інформації надавати документи частинами - обсягом до 10 сторінок. Тим самим, вони уникають фактичних витрат на копіювання та друк великих за обсягом документів.

Головне науково-експертне управління Верховної Ради також підтримало цей законопроект, оскільки його прийняття сприятиме економії фінансових ресурсів держави.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 14 травня зареєстрував у парламенті законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» № 10455. Обидва закони вступили в силу 9 травня 2011 року.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!