ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США встановили, хто передав WikiLeaks архів даних кіберрозвідки ЦРУ

16.05.2018, 12:23
Фото - washingtonpost.com

США встановили підозрюваного у витоку великого масиву даних Центру кіберрозвідки ЦРУ в 2017 році та у передачі секретної інформації сайту WikiLeaks. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Washington Post.

Підозрюваним є Джошуа Адам Шульт, який працював у групі ЦРУ із розробки комп'ютерного коду для розвідки за іноземними супротивниками. 

7 березня 2017 року WikiLeaks опублікував понад 8700 документів та файлів, що відкривають подробиці інструментарію американського кібершпигунства. За інформацією WikiLeaks, матеріали були вилучені з "ізольованої мережі, що має високий рівень безпеки та розташована всередині центру ЦРУ з кіберрозвідки в Ленглі, штат Вірджинія".

Документи охоплюють безліч технічних питань, у тому числі йдеться про дискусію про те, як "розумні" телевізори перетворити на імпровізовані прилади для спостереження.

Відзначається, що, незважаючи на довгі місяці розслідування, прокурори поки не змогли висунути звинувачення підозрюваному. Зараз він перебуває у в'язниці Манхеттена у справах, які не пов'язані з викраденням інформації.

На думку нинішніх та колишніх розвідників, цей витік був одним із найбільших в історії ЦРУ, і таємні шпигунські методи тепер можуть бути використані проти Сполучених Штатів.

Liked the article?
Help us be even more cool!