ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу журналіста «Української правди» передано до прокуратури (оновлено)

01.08.2012, 04:18
Міліція завершила перевірку заяви журналіста «Української правди» Мустафи Найєма та передала справу до прокуратури Дніпровського району м. Києва. Про це у відповідь на запит Міжвідомчого комітету з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ повідомили в управлінні Дніпровського РУ ГУ МВС України у м.Києві.

Міжвідомчий комітет з оперативного реагування надіслав запит до Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної прокуратури України з проханням перевірити усі обставини цієї події, як тільки у ЗМІ стало відомо про інцидент з журналістом «Української правди». Комітет тримає на контролі цю справу, як і усі випадки порушень прав журналістів, про які йшлося у відповідних зверненнях представників ЗМІ.

«Ми тримаємо цю справу на контролі і готові надавати допомогу представникам медіа у забезпеченні безперешкодного виконання їх професійних обов’язків», - наголосила Прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів Дарія Чепак.

Вона закликала журналістів дотримуватися процедури й оперативно надавати до Комітету з оперативного реагування звернення про перешкоджання їх професійної діяльності. «Це допоможе представникам ЗМІ у більш швидкому й ефективному вирішенні та попередженні будь-яких можливих конфліктів», - додала Дарія Чепак. 
 
Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагають від голови МВС Віталія Захарченко провести розслідування щодо нападу на журналіста "Української правди" Мустафи Найєма 30 липня 2012 року та покарати винних у перешкоджанні роботи журналіста за ст.171 Кримінального Кодексу України. 


Організації звертаються до Генерального прокурора України Віктора Пшонки із вимогою провести перевірку дій міліції, яка проігнорувала звернення громадянина. Бездіяльність міліції призвела до порушення прав журналіста, тому винні мають бути покарані. Медійні організації також створили групу швидкого реагування (ГШР) щодо цієї справи, щоб провести власне розслідування. До складу ГШР входять керівники організацій, юристи, медіатори та активісти, які мають досвід роботи у схожих конфліктних ситуаціях.

Юридичне бюро Медіа-профспілки та юристи НСЖУ готові надати Мустафі Найєму безоплатну юридичну підтримку.
Liked the article?
Help us be even more cool!