ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітники Google звільняються на знак протесту проти співпраці з Пентагоном

15.05.2018, 12:00

Близько десятка співробітників Google подають у відставку на знак протесту проти продовження участі компанії у військовій програмі Project Maven. Ця програма передбачає розробку алгоритмів аналізу зображень, отриманих із дронів, для підвищення точності їх ударів. Про це повідомляє Новое время з посиланням на Gizmodo.

Історично Google просувала відкриту культуру, яка спонукає співробітників обговорювати рішення про продукти. Співробітники, які йдуть у відставку на знак протесту, кажуть, що керівники стали менш прозорими при ухваленні спірних бізнес-рішень і, як видається, менш зацікавлені в тому, щоб слухати заперечення колег.

У випадку з Maven Google допомагає Міністерству оборони впроваджувати машинне навчання для класифікації зображень, зібраних безпілотними літальними апаратами. Але деякі співробітники вважають, що люди, а не алгоритми, повинні нести відповідальність за цю потенційно смертельну роботу і що Google взагалі не повинен брати участь у військовій роботі.

“У якийсь момент я усвідомив, що не можу з доброї волі радити кому-небуть іти працювати в Google, знаючи те, що я знаю. І якщо я більше не можу рекомендувати іншим людям цю компанію, то чому я все ще тут?” - розповів один зі співробітників, що звільнилися.

Проте Google продовжує свою роботу над Maven і вважається одним з провідних претендентів на інший великий контракт на хмарні обчислення в Пентагоні: спільну інфраструктуру захисту підприємств.

“Дії говорять гучніше, ніж слова, і це стандарт, якого я дотримуюся. Я був не в захваті, але найсильніша можлива заява, яку я міг би зробити проти цього, полягала в тому, щоб піти”, - прокоментував своє рішення один зі співробітників, що покинули компанію.

Нагадаємо, більше 3 тисяч співробітників Google підписали відкритий лист до керівництва корпорації, вимагаючи відмовитися від участі в програмі Пентагону з розробки штучного інтелекту для бойових безпілотників.

Крім того, підписанти вимагали відрегулювати діяльність Google таким чином, щоб ні вона, ні її підрядники не могли брати участь у проектах зі створення бойових технологій у майбутньому.

Liked the article?
Help us be even more cool!