ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецслужби РФ під вибори скуповують акаунти українців у Facebook і Twitter - СБУ

14.12.2018, 18:15
Фото - depo.ua

Служба безпеки України повідомляє, що зафіксувала масові спроби спецслужб РФ використовувати акаунти українських користувачів у соцмережах Facebook та Twitter для втручання у виборчі процеси в Україні. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“До реалізації цього механізму залучається ТОВ “Агентство Інтернет Досліджень” (ООО “Агентство Интернет Исследований”), яке, за отриманими від партнерів даними та власною інформацією СБУ, причетне до розвідувально-підривної діяльності РФ та втручання у виборчі процеси багатьох демократичних країн світу”, - повідомляє спецслужба.

СБУ зазначає, що отримала інформацію, що напередодні президентських та парламентських виборів в Україні у 2019 році до громадян країни “від цієї російської “фабрики тролів” почали надходити пропозиції нібито від комерційно зацікавлених осіб”.

Як зазначає спецслужба, за грошову винагороду українським користувачам пропонується надати тимчасовий доступ до так званого рекламного кабінету акаунтів у соцмережах Facebook та Twitter “для начебто поширення через них таргетингової реклами та просування комерційних інтересів”.

“Насправді отримані представниками країни-агресора права доступу до акаунтів українців у соціальних мережах будуть використані спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності, маніпулювання суспільною свідомістю, втручання у передвиборчі процеси, а також поширення антиукраїнських матеріалів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної обстановки в державі”, - йдеться в повідомленні.

СБУ просить українських користувачів соцмереж у разі отримання від невідомих людей таких пропозицій, а також виявлення фактів розміщення у соціальних мережах публікацій, в яких будуть міститись ознаки скоєння злочинів, повідомляти на гарячу лінію спецслужби.

Крім того, СБУ звертає увагу, що відповідальність за можливі протиправні дії, згідно з чинним законодавством, буде нести власник, або особа, яка зареєструвала акаунт у соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!