ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Словацькому мультимільйонеру висунули звинувачення в убивстві журналіста

14.03.2019, 14:43
Фото - dennikn.sk

Одному з найбагатших бізнесменів Словаччини Маріану Кочнеру висунули звинувачення в убивстві журналіста-розслідувача Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання Aktuality.sk.

Маріан Кочнер – один із фігурантів матеріалів Кучака, проти якого журналіст подавав кримінальну скаргу через передбачувані погрози. Поліція тоді закрила справу, навіть не допитавши Кочнера. Мультимільйонера вважають наближеним до партії влади SMER.

Слідчі висунули обвинувачення Кочнеру більш ніж за рік після резонансного убивства. Спеціальна прокуратура сьогодні анонсувала прес-конференцію, на якій обіцяє розголосити деталі. Слідчі вважають, що саме Кочнер віддав наказ убити Кучака через його журналістську діяльність.

Раніше троє підозрюваних у вбивстві заявляли, що їх найняла колега Кочнера.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року в Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві. Всім їм висунули обвинувачення.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Прокуратура Словаччини назвала можливим замовником вбивства Яна Кучака 44-річну жительку міста Комарно (Південна Словаччина) Альону Жужову. За даними поліції, підозрювана тісно пов’язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. Саме його контакти з італійською мафією “Ндрангета” розслідував Кучак перед смертю.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ. На них поклали відповідальність за те, що вони не розслідували діяльність Кочнера, хоча його підозрювали декількох злочинах, зокрема економічних.

Liked the article?
Help us be even more cool!