ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар готує правки до закону про вибори щодо обов'язковості дебатів

23.04.2019, 12:49

Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар готує поправки до виборчого законодавства, які передбачатимуть обов'язковість дебатів для кандидатів у президенти, визнання порушенням агітації поза межами виборчої кампанії та оперативне спростування фейків.

Про це депутат повідомила на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Укрінформ.

“Після виборів, результат яких зробили медіа, робимо деякі правки до законів про вибори. Дебати мають стати обов’язковими, з окресленими темами в межах компетенції. Агітація поза межами кампанії має визнаватися порушенням. А спростування інформації - обов’язковим та оперативним”, - зазначила вона.

Водночас Сюмар підкреслила, що “віртуальний світ без відповідальності замість омріяного "всього всіма" може призвести до краху світу реального”.

У коментарі інформагентству політик уточнила, що напрацьовані нею поправки стосуватимуться, передусім, законів “Про вибори Президента України” та “Про вибори народних депутатів України”.

Нагадаємо, 19 квітня кандидати в президенти України Петро Порошенко та Володимир Зеленський провели дебати на столичному НСК “Олімпійський”.

Порошенко продовжив дискусію у теледебатах на Суспільному, водночас Зеленський відмовився брати участь у теледебатах.

Liked the article?
Help us be even more cool!