ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Шустер заявив, що інформація про тиск на LB.ua не підтвердилася

09.07.2012, 01:07

Автор і ведучий «Шустер live» Савік Шустер заявив, що, за його даними, втручання влади в діяльність LB.ua не було. Про це він сказав під час ефіру «Шустер live» на Першому національному 6 липня.

«За моїми даними, ніякого втручання з боку влади не було. Інформація не підтвердилася. Ставимо крапку на цьому. І я гадаю, що Соня може спокійно повертатися на батьківщину і продовжувати працювати», - сказав Шустер, нагадавши глядачам про включення головного редактора LB.ua у минулому випуску програми та про вибачення Соні Кошкіної перед народним депутатом Володимиром Ландіком.

З ним погодився представник президента України у Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко, який  під час минулого випуску обіцяв з`ясувати факти про можливе порушення щодо видання кримінальної справи. «Ми розібралися з цією ситуацією. Абсолютно ніякого втручання в діяльність цього видання з боку влади. Це був дійсно конфлікт між народним депутатом, права якого були порушені, і журналістами. І на часі він вичерпаний», - сказав Мірошниченко.

Нагадаємо, Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою відкрити кримінальну справу за ст.163 (передбачає до 7 років ув'язнення).

Його обурила публікація на сайті LB.ua «Ландик-старший спасает сына с помощью технологов и "правильных" комментариев на сайтах» від 18 листопада 2011 року, у якій було оприлюднено його СМС-листування.

Слідчий прокуратури наприкінці червня звернувся до редакції LB.ua з вимогою надати відомості про фотографа видання Макса Левіна, головного редактора Олега Базара та шеф-редактора Ксенію Василенко (Соню Кошкіну).

Сам Ландік наголошував, що його заява до прокуратури не є спробою тиску на LB.ua і йому невідомо, чому прокуратура вирішила розглянути його заяву лише зараз.

Прокуратура кримінальної справи поки не порушувала, а тільки проводить перевірку.

Кошкіна, виїхавши у відпустку за межі України, заявила, що не має наміру повертатися. Тоді вона вважала, що заява Ландіка - лише привід розібратися з LB.ua і з нею особисто.

Пізніше Кошкіна від імені видання вибачилася перед Ландіком, зазначивши: «Ми щиро шкодуємо про те, що … наша професійна цікавість взяла гору над людськими почуттями й етикою».

Ландік звернувся до прокуратури з проханням припинити кримінальне переслідування журналістів інтернет-видання LB.ua.  

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!