ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сербський канал N1TV отримав погрози розправи з журналістами та підірвати офіс

07.02.2019, 14:20
Фото - cpj.org

4 лютого редакція приватного сербського телеканалу N1TV отримала листа з погрозою вбити її журналістів і їхніх родичів та підірвати офіс. Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав владу країни ретельно розслідувати інцидент навколо каналу N1TV. Про це йдеться в повідомленні CPJ.

Лист із погрозами підписаний асоціацією “Белградські ветерани війни 1999 року”, повідомляє  N1TV. Голова асоціації спростував факт її причетності до цих погроз. Поліція арештувала підозрювану особу.  

Виконавчий продюсер каналу N1TV Ігор Бозіч заявив в інтерв’ю Balkan Insight, що лист із погрозами надійшов того ж дня, коли президент країни Александер Вучич назвав телеканал антиурядовим. Вучич заявив у розмові з іншим приватним каналом Happy TV, що “телеканал N1 нападає на владу 24 години на добу сім днів на тиждень, так само чинять численні тижневі часописи та інші ЗМІ”.

Прес-служба президента Сербії  наразі не надала відповіді на запит Комітету захисту журналістів.

“Ми закликаємо сербську поліцію надати оперативну відповідь  та закликаємо її провести ретельне розслідування цієї погрози, - зазначила координаторка Комітету з питань Європи та Центральної Азії Гюльноза Саїд. - Влада має знати про те, які наслідки може мати така ворожа риторика щодо преси”.

Liked the article?
Help us be even more cool!