ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцова переведуть з медчастини колонії до загону

10.12.2018, 15:50
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ стверджує, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям. Про це 10 грудня повідомило прес-бюро управління, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на російський Інтерфакс.

“За результатами позапланових медичних оглядів, обстежень та лабораторних показників стан здоров'я засудженого Сенцова О.Г. оцінюють як задовільний, негативної динаміки не спостерігається”, - йдеться у повідомленні.

“Відповідно до рекомендацій лікаря його буде переведено з медичної частини установи до загону для подальшого відбування покарання. Контроль за станом його здоров'я буде продовжено згідно зі вказівками лікарів-фахівців цивільної охорони здоров'я", - зазначили в управлінні.

Водночас у відомстві не уточнили причин, за якими Сенцову не повідомляють про посилку з одягом і продуктами, що надійшла в листопаді.

Раніше про посилку повідомила правозахисниця Тетяна Щур. За її словами, Сенцову три тижні не видають посилку з теплими речами і продуктами харчування, повідомлення про яке надійшло до колонії в Лабитнангі наприкінці листопада.

Як повідомляв ІМІ, 9 грудня адвокат режисера Дмитро Дінзе повідомив в ефірі радіостанції “Ехо Москви”, що Олега Сенцова внаслідок голодування виявлено органічне ураження серця, печінки і нирок.

Олег Сенцов повідомив про припинення голодування 6 жовтня. Він назвав це “вимушеним заходом через загрозу насильницького годування” і попросив пробачення у тих, “кого підвів”.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов мав намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!