ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов розпочинає другий місяць голодування

14.06.2018, 10:58

Ув’язнений у Росії український кінорежисер Олег Сенцов сьогодні, 14 червня, розпочинає другий місяць голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів, повідомляє Крим.Реалії.

Актуальних офіційних повідомлень про стан здоров’я Сенцова немає. Фахівці лікарні міста Лабитнангі, які 8 червня оглянули українця, вказали, що “засуджений Сенцов… постійно перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання”, “Сенцову проведено низку клініко-інструментальних досліджень”, а лікарям колонії “надані рекомендації щодо подальшого ведення пацієнта”.

Як повідомила Радіо Свобода сестра Сенцова Наталія Каплан, 8 червня Олега відвозили до реанімації. Зараз він перебуває у медчастині колонії, припиняти голодування не збирається.

“Невідомо поки, чи застосовували примусове годування, як погрожували. Це все буде відомо наприкінці тижня. Здаватися він не збирається, помирати не збирається, але і відступати від умов голодування теж”, – розповіла Каплан Радіо Свобода.

Нагадаємо, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Активісти в Україні і світі вимагають президента РФ Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців, зокрема, українського режисера Олега Сенцова. Акції на підтримку проходять у багатьох країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Крім того, Європарламент проведе 14 червня дебати, а пізніше голосування щодо резолюції про права людини в Росії і зокрема про справу Сенцова.

Liked the article?
Help us be even more cool!