ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов повідомив про дистрофію та анемію

29.08.2018, 10:19

Український режисер Олег Сенцов повідомив, що має серйозні проблеми зі здоров’ям, у тому числі страждає на дистрофію, анемію та гіпоксію. Відповідний уривок з його листа опублікувала продюсерка постановки п’єси Олега Сенцова “Номери” Анна Паленчук, повідомляє Радіо Свобода.

“Я взагалі не вірю, що мене до них випустять (йдеться про наші зйомки) або що взагалі це станеться. Щоб зрозуміти про моє самопочуття, загугли: дистрофія, анемія, гіпоксія”, – цитує вона лист від режисера.

У коментарі виданню Анна Паленчук розповіла, що отримала листа після тривалої паузи.

“На жаль, уже десь два тижні від Олега не було листів. І ось прийшов цей лист. Він відсканований і надісланий через ФСВП-систему (електронна система листування з ув’язненими Федеральної служби виконання покарань – ред.). Цей лист написаний рукою Олега і з притаманним Олегу гумором. Це відповідь на мій лист від 17 серпня. А Олег, як я думаю, написав його 21 серпня. Хоча дата погано відсканована”, – зазначила вона.

За словами Паленчук, вони із Сенцовим багато листуються, проте, за її спостереженнями, він отримує не всю кореспонденцію.

“Я пишу багато листів Олегу, ми ведемо постійну робочу комунікацію. Як я бачу, не всі мої листи до нього доходять. Наприклад, отримавши цього листа, я зрозуміла, що Олег не отримав мій лист про кастинг”, – зауважила продюсерка.

На початку серпня Паленчук повідомляла, що Сенцов не пише їй про стан свого здоров’я, щоб не засмучувати.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня виповнилося 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Активісти в Україні та десятках країн світу провели в сотий день голодування Сенцова акції на його підтримку.

14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!