ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов погодився на відеозйомку візиту до нього в колонію - Денісова

09.08.2018, 17:20

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов погодився, аби уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі під час візиту зняв його на відео.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова після розмови з російською колегою Тетяною Москальковою, інформує Громадське.

На відеозйомці візиту до Олега наполягала українська сторона. В Росії заявили, що відео та фото можливі лише за згодою Сенцова.

Згодом Москалькова повідомила, що Олег погодився на відео.

“Уповноважений з прав людини ЯНАО Анатолій Сак зможе сфотографувати Олега і зняти відео своєї розмови з ним. Уповноважений РФ пообіцяла його мені надіслати”, - написала Денісова у Facebook.

За словами адвоката, у політв’язня Олега Сенцова сталася третя затяжна криза, його двічі хотіли госпіталізувати для підключення до апаратури та почати примусове годування. Станом на 9 липня Олег голодує 88-й день. Олег схуд та важить 70 кілограмів.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

2 липня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отрималавід російського омбудсмена Тетяни Москалькової лист, у якому та розповідає про свій візит 28 червня до Олега Сенцова та його стан здоров’я.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!