ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов не проситиме помилування в Путіна – сестра режисера

16.08.2018, 10:37
Фото - скріншот з відео "Настоящего времени"/Радіо Свобода

Український режисер, кримчанин Олег Сенцов не проситиме про помилування в президента Росії Володимира Путіна. Про це заявила його сестра Наталія Каплан, повідомляє Радіо Свобода.

“Олег не буде просити помилування у Путіна. Сенцова однозначно використовують як товар, ідуть торги. І я поки не знаю, чим це закінчиться, але сумно, звичайно”, – сказала вона в коментарі “Настоящему времени” (проекту Радіо Свобода і “Голосу Америки”).

Як повідомляв ІМІ, Комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) не прийняла до розгляду два отриманих клопотання про помилування засудженого за тероризм режисера Олега Сенцова.

Управління із забезпечення конституційних прав громадян при адміністрації президента РФ повідомило матері Олега Сенцова, що для початку процедури помилування він має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

14 серпня Олег Сенцов, який голодує 93-й день, під час зустрічі з російською правозахисницею Зоєю Свєтовою назвав свій стан “передкритичним”.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросилаомбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!