ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов написав правозахисникам, що місяць на окропі та баланді

12.12.2018, 12:39

Російська правозахисниця Тетяна Щур опублікувала листа українського Олега Сенцова, якого він надіслав їй 7 грудня. У листі він висловив надію, що на церемонії вручення премії “За свободу думки” імені Сахарова в Європарламенті, яка запланована на 12 грудня, його “почують”, повідомляє Крим.Реалії.

“Смішно і сумно одночасно, коли тебе півсвіту, за чутками, підтримує, а ти вже місяць на окропі прориваєшся і на баланді! Але це все дрібниці, які вирішаться рано чи пізно. Головне, що головне робиться: п'єсу поставили, через тиждень "мотор" і кіно, роман уже на 2/3 завершено, дитячі оповідання вже перевидають утретє, а після Нового року я перешлю на волю ще одну збірку – чому їй тут припадати пилом? Ну і в Страсбурзі мене теж, сподіваюся, почують”, – написав Сенцов.

Премію приїде отримувати сестра Сенцова Наталія Каплан. Вона раніше заявила, що має намір зачитати звернення Сенцова.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня український режисер Олег Сенцов, ув’язнений у Росії, став лауреатом премії Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

Церемонія нагородження відбудеться 12 грудня в Страсбурзі. Премія передбачає грошову винагороду в 50 тис. євро, її вручають за видатний внесок у захист прав людини і основних свобод.

Федеральна служба виконання покарань Росії (ФСВП) повідомила, що Сенцов може використовувати премію Європейського парламенту “За свободу думки” імені Сахарова на купівлю продуктів і предметів побуту з тюремного магазину.

Liked the article?
Help us be even more cool!