ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Семочко подав до суду на журналістів Bihus.Info

15.11.2018, 10:55
Фото – BBC.com

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко подав до суду на авторів розслідування про майно і російські паспорти його родини. Про це повідомляє Bihus.info з посиланням на портал Судової влади України.

Сергій Семочко подав позов до автора розслідування “Розвідкою по нирках” Лесі Іванової, ведучого програми “Наші Гроші” Дениса Бігуса, а також ПрАТ “ТРК Люкс” - 24 каналу, який транслює програму.

“Це позов про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування начебто недостовірної інформації. Яку саме інформацію Семочко хоче спростувати – поки що невідомо”, – зазначає видання.

Слухатиметься справа в Голосіївському суді м. Києва. Суддею, згідно з авторозподілом, призначена Олександра Колдіна.

На думку юристів проекту “Тисни” (Bihus.Info), позов Семочка може бути розцінений як спроба тиску на журналістів, оскільки наразі інформація, викладена в журналістському розслідуванні, перевіряється в межах двох кримінальних проваджень – НАБУ і СБУ. Семочко подав позов проти журналістів, не дочекавшись результатів офіційних розслідувань цих органів, зауважили юристи.

Як нагадує видання, у розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” (Bihus.Info) йшлося про колишнього високопосадовця СБУ, а нині першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Зокрема, йшлося про те, як Семочко на чолі економічної контррозвідки СБУ втручався в закупівлі ліків для діалізу, що спричинило зупинку закупівель і нестачу препаратів. Також журналісти вирахували родину чиновника і виявили, що за останні три роки її члени скупили три маєтки в Козині загальною вартістю близько 8 млн дол., що не корелює з офіційними доходами сім'ї. Окрім того, виявилося, що його родина має російські паспорти і часто буває на території анексованого Криму.

Після виходу в ефір журналістського розслідування НАБУ зареєструвало провадження за підозрою Семочка в можливому незаконному збагаченні, а СБУ, відповідно, – за підозрою в можливій держзраді.

Liked the article?
Help us be even more cool!