ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Семена можливо зможе виїхати з Криму в липні 2019 року - адвокат

03.10.2018, 12:00
Микола Семена, фото - Крим.Реалії

Український журналіст Микола Семена зможе виїхати з території анексованого Криму на материкову частину України в липні 2019 року в разі умовно-дострокового звільнення. Про це його адвокат Еміль Курбедінов розповів Крим.Реалії.

За його словами, Микола Семена отримав листа від начальника виконавчої служби, в якому той повідомляє, що не уповноважений розглядати його “виїзд за кордон”. Миколі Семені, додає адвокат, залишається чекати на умовно-дострокове звільнення.

“Виходить, що лише в липні закінчується половина терміну умовного засудження. Він може клопотати про умовно-дострокове. Якщо задовольнять, а це робиться через суд, тоді він спокійно зможе виїхати”, – сказав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня стало відомо, що Миколі Семені відмовили в дозволі на виїзд із анексованого Криму для проходження лікування в кардіологічній клініці Києва.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Комп’ютер журналіста, згідно з рішенням суду, конфіскований.

18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: мова йде про заборону займатися публічною діяльністю 2 роки, а не три, як було раніше в попередньому рішенні суду.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручилиобвинувальний висновок у справі про сепаратизм. За версією слідства, кримський журналіст “підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії”.

Микола Семена стверджував, що у своїх матеріалах він реалізовував право на “вільне висловлення думки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!