ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ викрила керовану з Росії мережу ботоферм

16.06.2020, 15:02
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування міжрегіональної мережі ботоферм у Києві та кількох областях, якою керували з Російської Федерації. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, можливості мережі дозволяли генерувати фейки від понад 10 тисяч ботів. 

“Виконуючи замовлення на ескалацію конфлікту на Сході України, організатори ботоферм здійснювали інформаційні “вкиди”, сприяли поширенню негативних настроїв та дискредитували українську владу як усередині країни, так і за її межами”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає СБУ, організатори ботоферми використовували не лише облікові записи в соцмережах та е-мейли, але й електронні гаманці з фейковими персональними даними. Працівники ботоферм були забезпечені всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням, повідомляє СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що для реєстрації акаунтів зловмисники використовували, крім українських, також російські та європейські SIM-картки мобільних операторів. У Європі їх переважно неможливо придбати без ідентифікації громадян, а в РФ також без сприяння з боку спецслужб, зауважує СБУ.

Загалом у межах кримінальних проваджень проведено одночасні обшуки за 12 адресами, де було розташоване обладнання. Докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності вилучено, зокрема понад 40 тисяч SIM-карток мобільних операторів, повідомляє СБУ.

Викриття мережі ботоферм здійснювалось у Києві, Львівській, Чернігівській, Сумській та Одеській областях.

Триває досудове слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!