ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від популярних VPN-сервісів заблокувати заборонені сайти

29.03.2019, 11:18
Фото - cybercalm.org

Роскомнагляд уперше зажадав від популярних VPN-сервісів під'єднатися до Федеральної державної інформаційної системи, в якій міститься інформація про заборонені сайти.

Відповідні повідомлення спрямовані десятьом сервісам, інформація про це розміщена на сайті відомства, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

До списку потрапили VPN-провайдери NordVPN, Hide My Ass!, Hola VPN, Openvpn, VyprVPN, ExpressVPN, TorGuard, IPVanish, Kaspersky Secure Connection і VPN Unlimited. Згідно з вимогами російського регулятора, провайдери протягом 30 днів повинні почати блокувати заборонені в Росії сайти для російських клієнтів. Інакше їхня робота може бути заборонена на території країни.

Вимогу про під'єднання до реєстру заборонених сайтів Роскомнагляд надіслав провайдерам після звернення одного із силових органів. Що це була за організація або міністерство і як вона вибирала VPN-сервіси для розсилання повідомлень – не повідомляється.

Законопроект про заборону засобів обходу блокування сайтів в інтернеті був ухвалений у Росії влітку 2017 року. Тоді представники великих західних провайдерів повідомляли, що не мають наміру співпрацювати з російською владою.

З 10 провайдерів, яким розіслано лист, щонайменше п'ять працюють у Китаї, в якому VPN-сервіси блокуються з 2017 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!