ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські радіостанції захопили українські частоти на півночі Криму – моніторинг

07.06.2019, 10:35
Фото – people.in.ua

У більшості населених пунктів північного Криму українські FM-частоти захопили російські радіостанції. Про це повідомляє Кримська правозахисна група за підсумками моніторингу, проведеного в травні в 19 населених пунктах північного Криму.

Згідно з моніторингом, у восьми населених пунктах на півночі півострова всі українські частоти незаконно зайняті російськими станціями. В 11 населених пунктах українське FM-мовлення зафіксовано частково, однак на більшості частот чутно російські станції.

На підконтрольній Україні території біля КПВВ “Чонгар” і “Чаплинка” чути сигнал двох російських радіостанцій.

Моніторинг було проведено за допомогою автомагнітол у таких населених пунктах північного Криму: в містах Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой і населених пунктах, розташованих уздовж основних автодоріг, – Ішунь, Зелена Нива, Вишнівка, Червоноармійське, Істочне, Новоолександрівка, Мартинівка, Солоне озеро, Завіт-Ленінський, Єрмакове, Придорожнє, Передмістне, Зарічне, Овочеве, Лобанове, Воїнка.

Також моніторинг було проведено біля КПВВ “Чонгар” і “Чаплинка” по обидва боки адміністративного кордону з окупованим Кримом.

Поруч з КПВВ “Чонгар” на підконтрольній Україні території зафіксовано впевнений сигнал п'яти українських радіостанцій: Українське радіо, “Мейдан”, “Промінь”, “Радіо НВ”, “Крим.Реалії”. Ще три українські станції можна почути з перешкодами: “Перець FM”, “Армія FM”, “Херсон FM”.

Водночас на підконтрольній Україні території на КПВВ “Чонгар” на частоті 87,7 FM зафіксовано впевнене приймання російського радіо “Спутник”, а на частоті 90,8 FM можна почути російське радіо “Море”. 

На КПВВ “Чаплинка” на підконтрольній Україні території зафіксовано впевнене приймання чотирьох українських радіостанцій: “Армія FM”, “Крим.Реаії”, “Мейдан”, “Промінь”. Також на цій території можна почути ще сім українських радіостанцій, але якість сигналу нестабільна, чутно перешкоди.

На окупованій території поруч з КПВВ “Чаплинка” і “Чонгар” ситуація кардинально відрізняється. І на цих самих частотах здебільшого можна почути сигнал російських радіостанцій.

У восьми населених пунктах (Красноперекопськ, Зелена Нива, Солоне озеро, Завіт-Ленінський, Єрмакове, Джанкой, Зарічне, Воїнка) на українських радіочастотах чутно тільки російські FM-станції.

Мовлення українських FM з Чаплинки в північному Криму перекривають такі російські станції: “Крим”, “Море”, “Ретро FM”, “Спутник”, “Маяк”, “Ватан Седаси”.

Мовлення українських FM з Чонгара в північному Криму перекривають російські радіостанції “Спутник”, “Европа +”, “Вести”, “Крим”, “Море”, “Ватан Седаси”.

“Таким чином, російська влада практично заблокувала українське FM-радіомовлення на півострові, незаконно захопивши українські радіочастоти і фактично позбавивши громадян України доступу до інформації незалежних українських радіостанцій. При цьому повністю ігнорується той факт, що глушіння радіосигналів засуджено Міжнародною конвенцією електрозв'язку в 1947 році і Генеральної Асамблеєю ООН у 1950 році”, – зазначає Кримська правозахисна група.

Liked the article?
Help us be even more cool!