ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія заборонила польському журналісту Томашу Мацейчуку в'їзд на 30 років

04.05.2018, 16:08
Фото - Радіо Свобода

Польський журналіст Томаш Мацейчук заявив, що його депортували з РФ та заборонили в'їзд на 30 років. Про це він повідомив на своїй сторінці у “ВКонтакте”, повідомляє “Дождь”.

Журналіст опублікував фотографію документа, в якому говориться, що йому заборонений в'їзд до Росії до 10 квітня 2048 року.

“Федеральна Міграційна Служба РФ застосувала стосовно до мене пп. 14 ч. 1 ст. 27 Н 114 ФЗ. На їхню думку, я раніше знаходився на території Росії незаконно - не виїхав з країни у потрібний термін”, - розповів журналіст.

При цьому Мацейчук зазначив, що раніше завжди прилітав до Москви за діловою тримісячною візою і відлітав вчасно. Цього разу до Росії, за його словами, його запросив російський телеканал для участі в зйомках передачі і оплатив йому переліт.

На думку журналіста, це “політично вмотивований наказ” зверху, щоб прибрати його з російського телеефіру.

Як повідомляє канал, Мацейчук 2 травня прилетів в аеропорт “Домодедово” рейсом з Франкфурта. Його не пустили до РФ, тому що він є персоною нон грата за участь у збройному конфлікті на Донбасі на українському боці й оскверненні могил радянських бійців.

27 лютого Мацейчука затримали в його квартирі в передмісті Москви, у нього пройшов обшук. Журналіст розповів, що його вирішили залучити до адміністративної відповідальності за порушення правил реєстрації. У результаті суд оштрафував його на 5 тисяч рублів і відпустив на свободу, розповів він.

У 2016 році Томаш Мацейчук став учасником бійки на зйомках ток-шоу “Право голосу” на російському телеканалі ТВЦ. Раніше в тому ж році журналіст повідомив, що йому на п'ять років заборонили в'їзд до України.

Liked the article?
Help us be even more cool!